costas evangelatos/art studio est expo PARIS 2010


"ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΦΩΣ"


Την Τρίτη 16 Μαρτίου εγκαινιάζεται στο MAIZON DE LA GRECE,
9,rue Mesnil,Place Victor Hugo στο Παρίσι η έκθεση :
ART STUDIO EST 1990-2010/COSTAS EVANGELATOS
"Συλλήψεις και ντοκουμέντα στο Aττικό φώς"/"Conceptions et documents sous la lumiere d Attique".
Η έκθεση πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.
Πρόκειται γιά αναδρομική παρουσίαση ντοκουμέντων από performance,tableau vivant, φωτογραφίες,ψηφιακές εικόνες και σχέδια,που δημιούργησε ο ιδρυτής του Αrt Studio EST στην Αθήνα,εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος με την συνεργασία μελών,φωτογράφων και μοντέλων της γνωστής ομάδας σύγχρονης τέχνης από το 1990 μέχρι και σήμερα.
Η επιλογή του εκθεσειακού υλικού επικεντρώθηκε στα έργα που πρωταγωνιστεί η γυμνή ανθρώπινη μορφή ενσωματωμένη σε αρχαιολογικούς χώρους. Tο Αττικό φως ενοποιεί αισθητικά τα σώματα με μνημειακά σπαράγματα ,πέτρες και μάρμαρα σε μιά μοναδική διαχρονική σύζευξη κάλλους και ποιητικού ρεαλισμού.Τα έργα αυτά έχουν εκτεθεί σε εκθέσεις στην Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Βαρκελώνη,Αρέτσο,Γκέτενμποργκ,Αμστερνταμ
και έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές.
Τα έργα σηματοδοτούν μιά εμπνευσμένη περίοδο που καλύπτει το τέλος του 20ου αιώνα και την είσοδο του 21ου και απαρτίζουν σημαντικό κεφάλαιο της εικοσαετούς εικαστικής κατάθεσης του ART STUDIO EST.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι καιτις 28 Μαρτίου 2010.
Καθημερινά 6-8μμ.Σάβατο-Κυριακή κλειστά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη


Η εικαστική ομάδα σύγχρονης τέχνης ART STUDIO EST ιδρύθηκε το 1990 στην Αθήνα από τον ζωγράφο,περφόρμερ,λογοτέχνη,θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο με κύριο στόχο την συνεργασία των καλλιτεχνών,την προώθηση και την συνύπαρξη όλων των σύγχρονων εικαστικών τρόπων έκφρασης.
Μέλη της έγιναν ζωγράφοι,γλύπτες,χαράκτες,γλύπτες,φωτογράφοι,
videoartists,θεωρητικοί τέχνης και εικαστικά μοντέλα.Η δράση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό,ήταν καθοριστική γιά την επικοινωνία με το ευρύ κοινό και την αποδοχή και διερεύνηση νέων μορφών τέχνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις