ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ/ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ [1981-1983] VILLA ΡΟΔΟΠΗ -ΑΡΧΕΙΟ







































ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ [1981-1983].


Μετά την επιτυχία της ατομικής έκθεσης του Στην Ελληνοαμερικανιή Ενωση στην Αθήνα τον Φεβρ. του 1981 ,ο Κώστας Ευαγγελάτος θα συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις γνωστών γκαλερί μαζί με ήδη καταξιωμένους εικαστικούς.Το καλοκαίρι του 1981 επισκέπτεται για πρώτη φορά την Γαλλία προσκεκλημένος καλλιτεχνών.Στο Παρίσι κυρίως στα Μεγάλα μουσεία γνώρισε από κοντά τα περίφημα έργα τέχνης και προσέλαβε πολλαπλά αισθητικά μηνύματα.Σημαντικές γνωριμίες τον βοηθούν να φιλτράρει απόψεις και τάσεις.
Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα θητεύει στην Αεροπορία με την ειδικότητα του Μετεωρολόγου.Αρχικά στη Θεσσαλονίκη για εκπαίδευση και μετά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.Οι επικείμενες σπουδές του στη Νέα Υόρκη τον εμψυχώνουν…
Ο φίλος του ποιητής και καθηγητής λογοτεχνίας Αλφρεντ Πούλιν,τζ του αφιερώνει το ποίημα "Poem on a photograph of a young painter" to 1982.
Στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της θητείας του με την συμπαράσταση φίλων καλλιτεχνών κάνει διαμορφώσεις εικαστικών περιβαλλόντων και διοργανώνονται 3 εκθέσεις με ιδεογραφικά σχέδια,φωτοτυπίες και συνθέσεις του,ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και εκδίδεται στην Αθήνα το ποίημα του «Μυθογράφημα».
Τον Οκτώβρη του 1983 ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ,εκθέτει ατομικά στο εκεί παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου ,τις πρώτες ανατομικές μελέτες του,που ήταν οι βάση για τις επόμενες γνωστές Σωματογραφίες του,οι οποίες θα ολοκληρωθούν πλέον σε πρώτη φάση το 1984-1985 στη Νέα Υόρκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις